Suurennusjärjestelmät ja henkilökohtainen suojaus

Viime aikoina huomio niin sanottuihin henkilönsuojaimiin (PPE) on lisääntynyt huomattavasti syistä, joista valitettavasti kaikki tiedämme ja jotka liittyvät COVID-19: n laajenemiseen. Tuotteita, kuten naamioita ja suojalaseja, tarvitaan voimakkaasti. Sairaaloista klinikoihin, ammattioperaattoreista yksityishenkilöihin. He kaikki etsivät työkalua, joka voi suojata heidän kasvonsa ja silmänsä.

Hammasalan ammattilaiset ovat valitettavasti alttiimpia tartunnan vaaralle, koska he ovat suorassa kosketuksessa potilaan hengitysteihin.

Nykyään suuri joukko hammaslääkäreitä ja suuhygienistejä esittävät Univetille useita kysymyksiä

luupien suurennusjärjestelmien ja henkilökohtaisen suojauksen välisestä vuorovaikutuksesta.

Yritämme täten selventää vastaamalla usein kysyttyihin kysymyksiin ja antamalla joitain yleistä etua koskevia lisätietoja suojalaitteiden universumista.

Miksi valita Univet?

Nykyään enemmän kuin koskaan, neuvo on luottaa päteviin yrityksiin ja alan asiantuntijoihin. Yritykset, jotka ovat vuosien ajan noudattaneet korkeimpia laatustandardeja, standardeja, kuten ISO9001 ja niihin liittyviä lääkinnällisten laitteiden laajennuksia (”DM”). Yritykset, joiden tuotteita tarkistetaan ja sertifioidaan jatkuvasti eurooppalaisten standardien (esim. EN166 siltä osin kuin henkilönsuojaimet) asettamien standardien mukaisesti. Tuotteet, joissa on aina CE-merkintä välitöntä tunnistamista varten.

Vuodesta 1997 lähtien Univet on suunnitellut ja valmistanut henkilönsuojaimia (PPE), ja se on markkinajohtaja Italiassa ja yksi suurimmista tuottajista maailmassa. Samaan aikaan Univet suunnittelee, valmistaa ja myy luuppeja käytettäväksi hammaslääketieteessä, lääketieteellisessä kirurgiassa ja eläinlääketieteessä.

Univet-tuotteen valitseminen tarkoittaa varmuutta laadusta, taatusta suorituskyvystä ja alkuperästä: koko suurennusjärjestelmä, kehyksistä optisiin järjestelmiin, on suunniteltu ja valmistettu talossa, todellinen 100% Made in Italy -tuote, tänään markkinoidaan yli 70 maassa ympäri maailmaa.


Univet on ainutlaatuisessa asemassa pystyäkseen tarjoamaan korkeimmat standardit henkilönsuojaimissa sekä tuntemaan lääkärin tarpeet. Onko yksi suoja visiiri yhtä kuin toinen? Mitä eroja on erilaisten välillä? mallit markkinoilla? Nopea vastaus tähän kysymykseen, jonka saamme jatkuvasti sähköpostitse, on erittäin monimutkaista. Visiireistä alkaen, jopa nämä on tehty erilaisista tekniikoista ja valittavissa on paljon malleja. Jokaisella on omat tekniset ominaisuutensa.

Ensimmäinen olennainen ero on se, onko visiiri ”kertakäyttöinen” (”ensimmäisen luokan” tuotteet viitaten silmien suojaamista koskeviin säädöksiin, EN 166) vai ”uudelleen käytettävä” (luokiteltu ”toisen luokan” tuotteisiin viitaten lainsäädäntö, joka sääntelee henkilönsuojaimia silmien suojaamiseksi, EN 166).

Kertakäyttövalikoimasta löydät tuotteita mistä tahansa hintaluokasta. Valitettavasti tällä ajanjaksolla näemme kaikenlaisia ​​ratkaisuja, jotka on tehty kaikkein seikkailunhaluisimmilla tavoilla. Ratkaisuissa, joissa ei puutu luovuutta tai käsityötaitoa, mutta joissa usein on epävarma kiinnitysmekanismi, ei CE-merkintää eikä mitään takeita siitä, että tuote takaa suojausstandardit.

Vaarana on improvisaatio, tuotteilla, jotka voivat sitten aiheuttaa ongelman sekä potilaalle (materiaalit ja / tai komponentit, jotka voivat yhtäkkiä irrota tai helposti heikkenevät, jos ne joutuvat alttiiksi erityiselle rasitukselle, iskuille tai joutuessaan kosketuksiin tiettyjen pesuaineiden tai aerosolien kanssa) tai käyttäjän itselleen (älä unohda, että visiiri on edelleen valmistettu muovista, mikä kaarevuus voi johtaa kuvan vääristymiseen ja visuaaliseen epämukavuuteen) , keskipitkällä tai pitkällä aikavälillä).

Yksi mittauksen ja sertifioinnin parametreista on esimerkiksi optinen luokka: huippuluokan mallit heijastavat määräyksissä asetettuja parametreja ja niissä on tuotteessa merkintä ”1”, joka osoittaa soveltuvuuden jatkuvaan käyttöön vähintään 8 tunnin ajan , Yleensä kertakäyttötuotteilla ei ole sertifikaattia tässä mielessä.

Toinen huomioitava ominaisuus on sumunvastainen käsittely: visiirien käyttäminen suun suojuksilla ja naamioilla ja / tai lasilla, ihon lämpötila, ympäristön lämpötila, jossa hoito tapahtuu, hikoilu ja muut tekijät voivat johtaa linssien ja / tai visiirin huurtumiseen. Hyvän huippuluokan visiirin on tarjottava hyvä suoja huurtumiselta.

Univet on kehittänyt uudelleenkäytettäviin visioihinsa huurtumisenestohoidon, joka on sertifioitu EN 166: n mukaisesti (testi vaatii, että linssi / visiiri kestää jatkuvaa höyryvirtausta 50 ° C: ssa vähintään 8 sekuntia. Tämän testin läpäiseminen antaa sinun kiinnittää linssiin tai visiiriin N-merkinnän, joka todistaa sen käsittelyn).

Turvallisuudesta ja suojauksesta puhumattakaan, kaikki olemassa olevat visiirit eivät pysty suojaamaan kasvoja täysin. On malleja, jotka tarjoavat vain osittaisen suojauksen, kun taas toiset suojaavat koko kasvoja, sekä edestä että sivulta.

Mutta vain muutama malli suojaa kokonaan. Tuote on sertifioitu ja merkitty ”3” -takuulla täydellinen suoja biologiselta ja orgaaniselta saastumiselta. Suojataan esimerkiksi myös kasvojen yläosaa, tyypillisesti otsan ja katsojan väliin tipoilta ja roiskeilta. Suojaus mekaanista kestävyyttä vastaan ​​on merkitty merkinnällä ”S”.

Mitä ratkaisuja on tänään saatavana?

Tämän artikkelin kirjoittamishetkellä, Italiassa erityisen kovaa iskua aiheuttavan COVID-19-hätätilanteen ja viruksen leviämisen estävien erilaisten torjuntatoimenpiteiden keskellä, Univet harjoittaa eturintamassa ja jakaa lähes kaikki omat tarvikkeensa yksinomaan Italian sairaaloille ja hätätilanteessa oleville toimijoille. Heti kun tilanne paranee ja tavaroiden saatavuus normalisoituu, meillä on sarja olemassa olevia ratkaisuja, joita voimme suositella sinulle ja asiakkaillesi.

Alkaen kertakäyttöisistä ratkaisuista:

Malli 703

 • 1. luokan henkilönsuojaimet
 • Kertakäyttöinen sumunesto
 • Joustava nauha
 • Soveltuu käytettäväksi korjaavien lasien ja    suojanaamarien kanssa
 • Täysin päällekkäin korjaavilla laseilla
 • CE-merkintä

Malli 711

 • Kehys 3 eri värisenä
 • Vaihdettava huurtumista ehkäisevä visiiri
 • Erittäin kevyt
 • merkintä

Malli 712

 • värillistä kehystä vaihdettavilla linsseillä
 • Erittäin kevyt 1. luokan henkilösuojain
 • CE merkintä

Katsotaan nyt muutama uudelleenkäytettävä korkeamman valikoiman malleja edistyneillä ominaisuuksilla:

Malli 701.00

 • Säädettävä joustava nauha
 • 90 ° kaltevuus
  • Vaihdettava visiiri saatavana (yksiosainen)
   • U 1 S N – EN1 6 6 CE-merkinnät

Malli 701.02

 • Säädettävä joustava nauha
  • Lämpömuovattu huurtumisenestoasetaatti visiiri
   • Sertifioitu EN 166: n mukaisesti tippojen ja roiskeiden kanssa (kohta 3)
   • Vaihtovisiiri saatavana (yksiosainen)
   • U 1 S N – EN1 6 6 3 S CE merkinnät

Malli 710

 • Pehmeä hypoallergeeninen ja vaihdettava pehmuste otsassa
 • Säädettävä joustava nauha
 • Sertifioitu EN166: n kohdan 3 mukaisesti (tippaa ja roiskeita)
 • Vaihdettava visiiri, joka kallistuu 90 astetta
 • Vaihtovisiirien saatavuus (5-osainen pakkaus).
 • U 1 S N – EN1 6 6 3 S CE -merkinnät

Luuppien ja henkilösuojainten välinen vuorovaikutus


Uskomme, että tämä huono hetki menee pian ohi ja että toiminta hammaslääkäritoimistoissa ja sairaaloissa jatkuu, olemme vakuuttuneita myös siitä, että mikään ei ole kuin aiemmin. Odotamme aivan uutta skenaariota, jossa huomio hygieniaan ja henkilönsuojaimeen keskittyy. Käyttäjille ja potilaille.

Jotta voimme suositella hyviä ratkaisuja kaikille mahdollisille hammasterveyden ihmisille, olemme yksilöineet seuraavat ammattilaisten ryhmät;

1. Toimijat, jotka jo käyttävät Univet TTL -suurennusjärjestelmiä;

2. Toimijat, jotka jo käyttävät suurennusjärjestelmiä kypärässä (Univet tai muu);

3. Toimijat, jotka eivät käytä suurennusjärjestelmää, mutta käyttävät korjaavia silmälaseja

4. Toimijat, jotka eivät käytä suurennusjärjestelmiä tai laseja

5. Toimijat, jotka haluavat ostaa uuden suurennusjärjestelmän

6. Potilaat.

Tänään meidän on vastattava kysymykseen:

– Kuinka voin parantaa operaation turvallisuutta, kun palaan takaisin?

– Kuinka voin lisätä suojan tasoa minulle ja potilailleni? toimintaan, sisään

Tarkastellaan kutakin tilannetta yksityiskohtaisesti.

1. Toimijat, jotka käyttävät jo Univet TTL -suurennusjärjestelmiä

Olemme tarkoituksellisesti määritellyt ”Univet”, koska DNA: ssamme on kehittää sekä PPE- että suurennusjärjestelmiä. Kaikki portfoliossamme olevat luuppimallit on jo varustettu lisäkoteloilla, jotka sisältyvät vakiokoteloon. Niitä käytetään harvoin, mutta ne tarjoavat hienovaraisen suojan sivuilta tippaa, roiskeita, kiinteitä hiukkasia jne. Ne eivät peitä käyttäjän kasvot kokonaan; ne suojaavat kuitenkin hienovaraisesti alueen kasvot, joita usein ei oteta huomioon, mutta jotka ovat vaarallisesti alttiina iskuille. (Korostetaan kuitenkin, koska lasien käyttö laajassa merkityksessä auttaa saamaan etusuojaa kasvojen silmäalueelta.) Univet-malleissa: ASH, ITA, ONE, sivusuojapari sisältyy pakettiin. Jos se katoaa, se voidaan tilata varaosana.

Joitakin esimerkkejä:

ITA kehhys ilman sivusuojia                               ITA kehys sivusuojilla

ASH kehys sivusuojilla

ONE kehys ilman sivusuojia                                                            ONE kehys sivusuojilla


2. Operaattorit, jotka jo käyttävät suurennusjärjestelmiä kypärässä (Univet tai muu)

Kokemuksesta tiedämme, että tässä tapauksessa käyttäjät eivät yleensä käytä mitään suojalaseja. Jos he käyttävät silmälaseja alla, ne eivät voi tarjota samanlaista suojaa. Itse asiassa päinvastoin, ne voivat vaurioitua helposti (klassinen haketus tai naarmuuntuminen tai jopa linssin murtuminen) päivittäisen käytön aikana työpaikalla ja puhdistuksen aikana. Kypärä on epäilemättä suojan kannalta monipuolisin ratkaisu. Tässä tapauksessa oikeaa PPE-visiiriä voidaan käyttää optiikan alla.


Jos käyttäjän on käytettävä silmälaseja yhdessä kypärän kanssa, niitä on hyviä PPE-malleja, jotka voidaan asettaa omien silmälasien päälle.

Paras malli tähän on Univet 5X7.

Älä anna muotoilun huijata sinua: tuote tarjoaa monipuolisuutta ja odottamattoman mukavuuden.

3. Toimijat, jotka eivät käytä suurennusjärjestelmää, mutta käyttävät korjaavia silmälaseja

Sama päällekkäin nähty ratkaisu on kelvollinen tai visiiri täydelliseen kasvonsuojaukseen.

Univet valmistaa myös joukon sertifioituja korjaavia suojalaseja. Samanlainen kuin silmälasit suunnittelussa, mutta varmennetuilla suojausominaisuuksilla.

Joitakin esimerkkejä uudesta Contemporary mallistostamme:

Malli 571

Malli 573

 • Kevyt ja erittäin kestävä
 • Integroidut sivusuojat.
 • PA12 nylonkehys ilman metalliosia
 • Kiiltävä, lakattu, kiiltävä
 • Saatavana Safety Blue Block- ja Clear KN -linssien kanssa
 • Vanguard PLUS huurtumisenesto ja naarmuuntumisen esto

Kaikissa hammaslääketieteellisissä tarkoituksissa on erittäin suositeltavaa käyttää suurennusta: vartalon asennon turvaamiseksi, suurennetun kuvan näkemiseksi, silmien rasituksen vähentämiseksi, hoitotarkkuuden ja siten hoitojen laadun parantamiseksi tarjoamalla potilailleen paljon parempaa palvelua.

Muistamme myös, että suurennusjärjestelmä, määritetyn tarkennusetäisyyden ansiosta, auttaa luomaan suuremman etäisyyden käyttäjän ja potilaan suun välille. Tärkeä näkökohta COVID-19-hätätilanteessa ja sen jälkeen.

4. Toimijat, jotka eivät käytä suurennusjärjestelmiä tai laseja

Kuten kohta 3 osoittaa, luupien käytön merkitys on osoitettu lukuisissa julkaistuissa kirjallisuustutkimuksissa. Ja silmien suojaaminen vaurioilta, roiskeilta ja muilta ei tarvitse stressata. Sekä käyttäjälle että potilaalle.

Työskentely ilman minkäänlaista silmäsuojausta on anakronistinen. Ei vain hammaslääkärille, mutta myös avustajille, jotka toimivat usein ilman riittäviä henkilönsuojaimia.

Univet on kehittänyt loistavan suojausratkaisun avustajalle.

Malli 712

5. Toimijat, jotka haluavat ostaa uuden suurennusjärjestelmän;

Kuten ehdotimme tämän artikkelin alussa, operaattoreiden (ja jakelijoiden) tulisi kääntyä asiantuntijoiden puoleen, joilla on valta, kokemus ja todistetut taidot ohjata valintaa.

Tuote on vain niin hyvä, että se täyttää tietyssä tapauksessa tarvittavat kriteerit. Tässä mielessä Univetilla ja sen liikekumppaneilla on kaikki valtuudet opastaa valintaa.

On myös syytä mainita, että maailmassa ei ole yhtään yritystä, joka olisi erikoistunut PPE: hen ja luuppeihin kuten Univet. Lisää siihen hienostunut ja ainutlaatuinen muotoilu ja Made in Italy -brändi. Suunnittelu, joka on tunnustettu arvoisimmilla kansainvälisillä suunnittelupalkinnoilla.

Meiltä kysytään usein, mikä on suunnittelun todellinen vaikutus tuotteeseen ja sen erityiseen käyttötarkoitukseen. Jättämällä hetkeksi estetiikan ilmeiset näkökohdat korostamme jalojen materiaalien käyttöä ja itse tuotteen laatuominaisuuksia.

Kuinka tärkeää on luupia tarkasteltaessa, että tuotetta kehitetään kokonaisuutena samasta ryhmästä? Kehykset ja optiset järjestelmät, jotka on suunniteltu ja kehitetty kontekstuaalisesti samalta suunnittelijalta?

Ja kuinka tärkeää on tehdä tämä jo ajatellessasi mitä kohde tulee olemaan tuotteen käytöstä, ergo päivittäin käytettävä työkalu, jota käytetään 8 tuntia päivässä, hammas- ja kirurgisilla aloilla?

Voimme vastata monin tavoin, mutta tässä artikkelissa keskitymme yksinomaan PPE: n ja luupien vuorovaikutukseen. Joten puhutaan siitä.

Aiemmin puhuimme sivusuojuksista, mutta on myös muita malleja, jotka on jo suunniteltu suojaamaan ilman lisävarusteita.

Muutamia esimerkkejä:

Techne RX: kehys, jossa integroidut sivusuojat.

Techne:

Tämä malli verhoaa käyttäjän kasvot. Linssien erityinen kaarevuus seuraa kasvojen profiilia ja

suojaa etuosaa ja sivuja erittäin hyvin.

Vaihtoehtoa TTL-räätälöityille järjestelmille edustaa AIR-X-malli, uusimman sukupolven flip-up -luupit, joka sisältävät lisävarusteissa suojalinssin (irrotettava riippuen tarpeesta).

Kannustamme toimijoita harkitsemaan huolellisesti vaihtoehtojaan luottaen samalla yritykseen, joka tuntee henkilönsuojaimet ja luupit. Suurennusjärjestelmä on uskollinen seuralainen tulevina vuosina ja sitä käytetään käytännössä koko työpäivän ajan.

Silmä on tärkein ihmisen elin. On arvioitu, että 80% tiedosta, joka tulee ulkomaailmasta aivoihin, kulkee silmien läpi. Näkönäkö, terveys, ehkäisy, suojaus: uskomme siis, että on parempi ottaa yhteyttä todellisiin asiantuntijoihin.

6 – Mitä voin tehdä potilaitteni hyväksi?

Hoitojen aikana potilaalle on toimitettava kevyet ja mukavat suojalasit, jotta voidaan vähentää veden, aerosolin ja / tai pölyn saastumisriskiä.

Kun normaalisuus palaa ja siten yrityksesi alkaa uudelleen, sinun on oltava valmis. Kannustamme siis tutustumaan Univet PPE: n ja luupien luetteloon ja / tai verkkosivustoon. Löydät varmasti vastauksen suojaustarpeisiisi. Sinulle, työntekijöillesi ja asiakkaillesi.

Alkuperäinen italialainen versio, jonka kirjoitti Univetin Loupes-divisioonan myyntipäällikkö Gabriele Romano. Käännetty vapaasti suomeksi Vuoden Optikko 2018, Timo Juurisen toimesta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa