Näkemisen asiantuntijat kiertueella 8-10.9.2015

TIEDOTE

 

Julkaisuvapaa 26.8.2015 klo 11.00

 

Kun silmälasit eivät enää riitä – Näkemisen asiantuntijat kiertueella 8.-10.9.2015

 

Näkemisen apuvälineiden toimittajat järjestävät kiertueen kolmella paikkakunnalla syyskuussa. Kiertueen aikana asiantuntijat kertovat ja opastavat monipuolisista ratkaisuista näkemisen ongelmiin.

 

Tapahtumapaikat ja ajankohdat:

Kuopion keskusseurakuntatalo 8.9. alkaen klo 10

Jyväskylän pääkirjasto 9.9. alkaen klo 10

Tampereen pääkirjasto 10.9. alkaen klo 10

 

Heikkonäköisyys ja alentunut näöntarkkuus

 

Heikkonäköinen on henkilö, jonka paremman silmän näöntarkkuus on parhaan lasikorjauksen jälkeen alle 0,3 tai jonka näkö on muusta syystä vastaavalla tavalla heikentynyt. Sokealla näöntarkkuus on paremmassa silmässä parhaan lasikorjauksen jälkeen alle 0,05 tai jonka näkökentän halkaisija on alle 20 astetta.

 

Alentuneen näöntarkkuuden (0,4-0,8) piiriin kuuluu Suomessa arviolta 80 000-100 000 henkilöä. He eivät kuitenkaan ole oikeutettuja tuettuihin näkökykyä parantaviin palveluihin. Väestön ikääntyessä näöntarkkuuden aleneminen yleistyy ja aihe tulee herättämään paljon kysymyksiä.

 

Kiertue paremman näkemisen puolesta

 

Kiertueen tarkoituksena on tuoda esille tietoa näkemisen ongelmista ja esitellä nykyaikaisia näkemisen apuvälineitä.

 

Tapahtumat alkavat aamupäivisin kello 10, jolloin ammattilaiset saapuvat tutustumaan uusimpiin näkemisen apuvälineisiin. Kello 12 alkaen asiantuntijat esittävät tietoiskuja ratkaisuista näkemisen ongelmiin. Tilaisuudet jatkuvat yleisölle avoimina kello 15 asti ja kävijöillä on mahdollisuus tutustua apuvälineisiin sekä kysyä neuvoja asiantuntijoilta. Kävijät voivat myös testata näkönsä paikan päällä.

 

Kiertueella jaetaan asiatietoa ammattilaisille ja apuvälineiden loppukäyttäjille sekä huomioidaan uudella tavalla näkemisen ongelmista kärsiviä erityisryhmiä, kuten esimerkiksi alentuneen näöntarkkuuden piiriin kuuluvat ihmiset, jotka jäävät tuettujen palvelujen väliinputoajiksi. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta näkemiseen liittyvistä aiheista ja monipuolistaa optiikan alan palvelutarjontaa vastaamaan paremmin asiakaskunnan kasvaviin tarpeisiin.

 

Kiertueen järjestävät:

 

Audienta Oy

Low Vision Inno Oy

Optiikka Juurinen Oy

Näköpiste Polar Print Oy

 

Lisätiedot:

 

Timo Juurinen

Toimitusjohtaja

Optiikka Juurinen Oy

puh: +358 40 554 2555

e-mail: timo.juurinen@optiikkajuurinen.fi

verkkosivu: www.optiikkajuurinen.com/kiertue