Sopivan luupin valinta ?

Mikä luuppi sopii minulle ?

LUPIT_galileiano

Univet luupit jaetaan  kahteen pääluokkaan: Galilei ja Kepler luupit. Edellinen on optisesti hyvälaatuinen ja suurennusvaihtoehdot ovat 2,0x – 3,5x. Jälkimmäinen on usean linssin ja prisman optinen kokonaisuus, jossa optinen laatu on myös huippuluokkkaa. Suurennukset 3,0x – 6,0x.

Oikean ergonomian kannalta on tärkeää mitata oikea työskentelyetäisyys ja katselukulma – teemme tästä syystä mitoitukset aina asiakkaan omassa työpisteessä. Sopivan suurennuksen löydyttyä tarkimman kohdistuksen saamme ottamalla korkealaatuisen valokuvan valituissa kehyksissä kohdistustyökalun kanssa. Kuva liitetään tietokoneohjelmaan, joka laskee parhaimman mahdollisen kohdistuksen 0,1 mm tarkkuudella.

TTL eli Through The Lens ( optiikka istutetaan kehyksen omaan linssiin poraamalla siihen luupille reikä ) on optisesti paras vaihtoehto. Tällöin luupin optiikka saadaan lähelle silmää – näkökenttä ja syvyysterävyysalue on tällöin parempi kuin malleissa, jotka laitetaan oman linssivahvuuden päälle.

Univetillakin tosin on näitä Flip Up malleja, joita voidaan käyttää myös omien lasien päällä.LUPIT_galilfrontale

Lisäksi mallistosta löytyy Galilei optiikalla Quick Loupes – kolme eri kokoa, 2 kehysmallia, 2 eri suurennusta. Edullinen vaihtoehto.

Luuppien kanssa usein tarvitaan myös erillinen kohdevalo. Univetilta löytyy 3 erilaista LED valovaihtoehtoa.

Ota yhteyttä, niin kerromme mielellämme lisää luuppivaihtoehdoistamme.